Companii

Bolintiş Grup, un transportator rutier de cereale din Giurgiu, cu afaceri de 56 mil. lei: Transportăm de la silozuri în portul Constanţa

Bolintiş Grup, un transportator rutier de cereale din...

Autor: Mirabela Tiron

12.04.2022, 19:00 279

Clienţii Bolintiş Grup sunt marii traderi de cereale Cargill, Ameropa şi CHS Transportăm grâu, porumb, floarea-soarelui, dar şi orz, rapiţă sau soia.

Bolintiş Grup, din Daia (Giurgiu), controlat de Ionuţ Sorin Bolintiş, care face transport de cereale pe cale rutieră, a finalizat anul trecut cu afaceri  de 56,2 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de 19,7 milioane de lei anul anterior, potrivit datelor publice.

„Transportăm cereale pentru traderi mari ca CHS, Ameropa, Cargill şi alţii. Cel mai mult transportăm grâu, porumb şi floarea-soarelului  de la silozuri în portul Constanţa, iar anul trecut a fost un an foarte bun în agricultură“, a declarat pentru ZF Ionuţ Sorin Bolintiş, proprietarul companiei. El a fondat compania în 2004, când avea 23 de ani, potrivit lui. Compania operează un parc auto format din 60 de camioane în prezent. „În 2020 am cumpărat un depozit pe 9 hectare în Videle, Teleorman, unde se pot depozita 100.000 de tone de cereale. Ne-a ajutat să creştem businessul. De aici încărcăm cerealele pe calea ferată. Am văzut o oportunitate cu acest depozit şi am investit 4 milioane de euro“. El mai spune că piaţa pe care activează este una mare, cu loc pentru transportatorii rutieri, deşi cea mai mare parte a cerealelor sunt transportate pe apă şi pe calea ferată. „Este o piaţă mare cea de cereale, am avut camioane şi pentru transport în Europa, 20 de camioane, dar anul trecut am oprit transporturile externe din cauza programului de mobilitate, nu este avantajos pentru cei care transportă marfă vrac, cereale“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO