Companii

Booking-ul litoralului românesc, agenţia de turism Litoralulromânesc, trece sub umbrela celui mai mare jucător din piaţa rezervărilor online din regiunea Europa de Est

Booking-ul litoralului românesc, agenţia de turism...

Autor: Miruna Diaconu

12.06.2024, 00:07 4972

Agenţia de turism Litoralulromânesc.ro, un Booking al litoralului românesc, a fost cumpărată de Szallas Group, parte a grupului polonez Wirtualna Polska Holding, de la antreprenorul local Ionuţ Nedea în schimbul sumei de 21 milioane euro.

Achiziţia se înscrie în cele mai mari tranzacţii de pe piaţa locală de turism.

Tranzacţia se va desfăşura în două etape, urmând a fi finalizată în aprilie 2025. Prima etapă a tranzacţiei presu­pune preluarea de Grupul Szallas a 80% din compania românească, valoarea acestei prime tranzacţii fiind de 16,8 milioane de euro.

Restul de 20% din companie va fi preluat de Szallas Group în 2025, în urma aprobării situaţiilor financiare din 2024, pe baza unui mecanism de preţ stabilit prin contractul de vânzare-cumpă­rare.

Szallas Group are în spate grupul polonez Wirtualna Polska, un grup de companii care operează în sectorul media şi în e-commerce. Wirtualna Polska a pornit în 1995 ca primul portal de internet din Polonia.

În prezent, este una dintre cele mai importante surse de ştiri online, peste 20 de milioane de polonezi folosesc produsele WP în fiecare lună.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro