Companii

Borbely, MECMA: Guvernul respinge "categoric" ideea liberalizării preţului la gaze

Borbely, MECMA: Guvernul respinge "categoric" ideea liberalizării preţului la gaze

Autor: Marius Radu

03.02.2011, 15:37 34

Guvernul respinge "categoric" liberalizarea preţului la gaze înacest moment, aceasta fiind o măsură care trebuie implementată întimp, nu de pe o zi pe alta, a declarat, joi, secretarul de stat înministerul Economiei Karoly Borbely, informează Mediafax.

"Ei pot să ceară (FMI - n.r.), dar Guvernul nu este de acord cuacest subiect. Nu este o măsură pe care să o iei de pe-o zi pealta. Respingem categoric această idee", a spus Borbely.

El a precizat că liberalizarea preţului la gaze este un proiectcare se discută în acest moment, însă această măsură trebuieimplementată în timp.

Oficialul Ministerului Economiei a mai arătat că Fondul MonetarInternaţional cere în general să se respecte condiţiile deconcurenţă pe piaţă.

FMI a cerut în cadrul întâlnirii de marţi cu ministrulEconomiei, Ion Ariton, renunţarea la preţurile reglementate pentruproducţia de gaze naturale şi energie electrică şi prezentarea uneinoi formule de calcul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO