Companii

Boromir, cea mai mare afacere românească din sectorul de morărit şi panificaţie, cu afaceri anuale de 314 mil. lei: Am investit 8 mil. euro în creşterea capacităţii de depozitare şi producţie pentru a face faţă cererii

Antreprenori locali

Constantin Boromiz este cofondatorul grupului Boromir care are în portofoliu de la produse de morărit, precum făină sau mălai, la pâine, prăjituri, cozonaci sau biscuiţi.

Constantin Boromiz este cofondatorul grupului Boromir care are în portofoliu de la produse de morărit, precum făină sau mălai, la pâine, prăjituri, cozonaci sau biscuiţi.

Autor: Florentina Niţu

19.12.2020, 12:08 1247

♦ Afacerea Boromir a fost înfiinţată în 1994 de Constantin Boromiz şi de alţi trei antreprenori ♦ Din grupul Boromir fac parte mai multe companii, dar Boromir Ind, cea mai mare ca business, a avut o cifră de afaceri de 314 milioane de lei în 2019, plus 17%.

Boromir, cea mai mare afacere românească din sectorul de morărit şi panificaţie, a investit în acest an 8 milioane de euro în majorarea capacităţii de producţie a măla­iului şi a pâinii şi în dezvoltarea spaţiu­lui de depozitare a cerealelor.

Investi­ţiile au fost realizate ca urmare a creşterii cererii consumatorului pentru produsele de acest gen, potrivit reprezentanţilor companiei. La începutul anului, grupul îşi bugetase investiţii de 10 milioane de euro pentru 2020.

„Anul 2020 a fost un an al investiţiilor şi al schimbărilor. Răspunsul nostru la cererile consumatorului a venit prin investiţii de 3 milioane de euro în linia de pâine de la Buzău şi de 5 milioane de euro în silozuri de cereale şi în majorarea capacităţii de producţie a mălaiului în Sibiu“, spune Ioana Boromiz, director de marketing în cadrul Boromir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO