Companii

Borza a atras un fond de investiţii la Polisano şi merge pe Bursă în 24 de luni

Remus Borza, preşedintele Polisano

Remus Borza, preşedintele Polisano

Autor: Ioana David

16.06.2015, 00:06 1353
Grupul Polisano din Sibiu, cu activitate în principal în sectorul de sănătate, a atras un fond de investiţii în acţionariat, care a plătit 30 mil. euro pentru 25% din companie, înţelegerea dintre cele două părţi fiind semnată săptămâna trecută.
 
„Există o clauză de confiden­ţialitate, astfel că voi face public numele fondului peste două luni“, a spus Remus Borza, preşedintele Polisano. Grupul din Sibiu este controlat de familia Vonica, iar tranzacţia evaluează acest business la 120 mil. euro.
 
Remus Borza a mai spus că va urma un audit consolidat al grupului pe cele patru linii de business principale: fabrica Polisano, distribuitorul de medicamente Polisano, serviciile medicale grupate sub umbrela Clinica Polisano SRL şi farmaciile Polisano.
 
Ca urmare a intrării fondului, Polisano se pregăteşte de un sistem dualist de conducere, format dintr-un consiliu de supraveghere (cu cinci membri) şi un directorat (cu trei membri).
 
„Banii se duc în companie pentru a susţine proiectele de dezvoltare din radioterapie, farmacii şi încă un spital“, a mai spus Remus Borza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO