Companii

Borza: Văd listarea Hidroelectrica în a doua jumătate a lui 2015. Un pachet de 15% va aduce 500 mil. euro

Autor: Cătălina Butan

27.03.2014, 00:08 442

Remus Borza, administratorul ju­diciar al Hidroelectrica, crede că producătorul de ener­gie va ieşi din insolvenţă peste 7-12 luni şi estimează că lis­tarea unui pachet de 15% din acţiuni la bursă va avea loc la jumătatea anului 2015, iar compania va încasa cu cel puţin 300 mil. euro mai mult decât dacă s-ar fi listat anul acesta.

„Anul acesta, Hidroelectrica ar fi încasat în jur de 300 mil. euro din lis­tarea a 15% din capital. Pentru acelaşi pachet de 15%, Hidroelectrica va încasa anul viitor 500 mil. euro pentru că va fi o altă com­pa­nie“, a spus Borza în emisiunea ZF Live de miercuri,26 martie, transmisă online pe live.zf.ro.

WikiZF: Profilul companiei Hidroelectrica

În ceea ce priveşte ieşirea din insolvenţă, Borza nu precizează o dată exactă, motivând că termenul depinde de perioada de timp în care instanţele vor soluţiona contestaţiile traderilor de energie. „Data la care Hidroelectrica va ieşi din insolvenţă nu depinde de indicatorii financiari, care sunt solizi, ci de partea juri­dică.“ De altfel, tocmai pro­blemele juridice au determinat în februarie 2014 reintrarea companiei în insolvenţă, după ce Hidro­electrica ieşise din această procedură la jumă­tatea anului trecut, ulterior rezilierii contractelor cu „băieţii deştepţi“. În urma acestei măsuri, Hidro­elec­trica a fost asaltată de pro­cese, dintre care le-a câştigat pe cele mai multe, dar a şi pierdut câteva, ceea ce a determinat revenirea companiei în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO