Companii

Bosch a inaugurat Centrul de Inginerie din Cluj, construit după o investiţie de 30 milioane de euro

Bosch a inaugurat Centrul de Inginerie din Cluj,...

Autor: Vasile Magradean

09.07.2020, 13:02 925

Sediul Centrului de Inginerie Bosch a fost inaugurat, joi, la Cluj-Napoca, investiţia în clădire fiind de 30 de milioane de euro.

Noua clădire acoperă o suprafaţă totală construită de 17.500 de mp, cu peste 10.000 de mp de spaţii de birouri moderne şi personalizate, în care lucrează 500 de angajaţi.

Centrul de Inginerie oferă angajaţilor un centru medical, o cantină, dar şi o zonă de gimnastică.

„Bosch continuă să vadă un potenţial considerabil în România, iar inaugurarea noului sediu al Centrului de Inginerie din Cluj subliniază angajamentul nostru faţă de ţară”, a spus directorul general al Bosch România, Mihai Boldijar.

În cadrul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca se dezvoltă produse de software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică. Printre proiecte se numără cele privind tehnologia pentru conducerea autonomă, conectată, Internetul lucrurilor, dar şi cele care se referă la vehiculele electrice.

Lucrările la noua clădire au început în martie 2018 şi au fost finalizate în februarie 2020.

Grupul german Bosch este lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, având aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume. Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. În România, Grupul Bosch este prezent de peste 25 de ani, având unităţi de producţie la Cluj şi Blaj, un birou de vânzări în Bucureşti şi un centru de servicii în Timişoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO