Companii

Bosch inaugurează fabrica de la Blaj după o investiţie de 50 mil. euro

Bosch inaugurează fabrica de la Blaj după o investiţie...

Autor: Laurentiu Cotu

07.06.2013, 12:47 1465

Grupul german Bosch, care are afaceri de 180 mil. euro pe piaţa locală şi 1.400 de angajaţi, a finalizat o investiţie de 50 mil. euro în extinderea fabricii de la Blaj. Mai mult, pe o suprafaţă suplimentară de 21.000 de metri pătraţi vor fi create până la finalul anului circa 300 de noi locuri de muncă, numărul angajaţilor Bosch de la Blaj ajungând astfel la 900 de persoane.

Inaugurarea noii fabrici Bosch de la Blaj va avea loc mâine, aici urmând să fie fabricaţi senzori de turaţie pentru sistemele de control al şasiului, destinaţi industriei auto. Rolul acestor senzori este de a transmite către sistemul electronic de bord informaţii legate, de exemplu, de viteza de rotaţie a roţii, pentru buna funcţionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS şi ESP.

Bosch se afla la Blaj încă din anul 2007, când a construit unitatea de producţie Drive and Control, Bosch Rexroth. Unitatea de producţie Drive and Control are două hale, prima fiind ridicată în anul 2007, iar a doua în anul 2009. Divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscută şi ca Bosch Rexroth, a produs aici până în prezent tehnologie liniară folosită în ingineria mecanică.

"Inaugurăm mâine noua fabrică Bosch din Blaj, iar lucrările aferente şi investiţiile...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO