Companii

Bosch va angaja peste 100 de oameni în centrul de servicii din Timişoara

Bosch va angaja peste 100 de oameni în centrul de...

Autor: Dana Ciriperu

16.12.2015, 12:41 3368

Grupul german Bosch, care are peste 3.000 de angajaţi pe piaţa locală în producţie, distribuţie şi servicii, a deschis al doilea centru de servicii la Timişoara şi a ajuns la 570 de oameni implicaţi în operaţiunile de BPO (activităţi de externalizare a serviciilor pentru afaceri).

„În centrul Bosch Service Solutions din Timişoara lucrează în prezent în jur de 570 de angajaţi, iar pentru anul următor planificăm creşterea acestei cifre cu aproximativ 20 de procente”, au spus pentru ZF reprezentanţii companiei germane.

Bosch va crea astfel peste 100 de noi locuri de muncă, printre poziţiile vizate numărându-se economişti, agenţi call center, manageri de proiect şi suport în domeniu IT, analişti SAP, suport tehnic.

Compania Bosch Service Solutions este prezentă în Timişoara din 2013, iar anul trecut a raportat afaceri de 52 mil. lei, o marjă de profit de peste 10% şi  un număr  mediu de 450 de salariaţi, potrivit datelor de la mfinante.ro. Printre serviciile pe care le furnizează cei 570 de angajaţi ai celor două centre Bosch din Timişoara se numără  raportarea financiară şi contabilă generală, managementul datoriilor şi creanţelor, gestionarea călătoriilor şi a cheltuielilor, precum şi a conturilor contabile şi a mijloacelor fixe.

Grupul are în România două fabrici la Cluj-Napoca şi Blaj, centrele de servicii din Timişoara şI un distribuitor de scule electrice [i accesorii în Bucureşti. Până în prezent statul a sprijinit cu patru ajutoare de stat investiţiile în producţie ale grupului german. Valoarea totală a ajutoarelor de stat oferite gigantului german se ridică la 71 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO