Companii

Boston Consulting Group: Apple a rămas şi în 2022 cea mai inovativă companie din lume, urmată de Microsoft, care urcă două poziţii, şi de Amazon, care urcă un loc, pe poziţia a treia

Boston Consulting Group: Apple a rămas şi în 2022 cea...

Autor: Roxana Rosu

26.10.2022, 16:25 119

Apple a rămas şi în 2022 cea mai inovativă companie din lume, într-un top realizat de Boston Consulting Group, urmat de Microsoft, care urcă două poziţii, şi de Amazon, care urcă un loc, pe poziţia a treia.

În acelaşi timp, Alphabet coboară trei locuri, până pe patru, iar Tesla se menţine pe poziţia a cincea. Patru noi companii, ByteDance (#45), Nvidia (#15), Panasonic (#46) şi Zalando (#25), au intrat în acest an în top 50. De asemenea, se remarcă o revenire a industriei auto, GM (#42) şi Ford (#43) revenind în primele 50 de companii inovative din lume, alături de Tesla (#5), Toyota (#21) şi Hyundai (#33).

În acest an, pentru cel de-al 16-lea raport al său, BCG a inclus în analiză şi aspectul privind importanţa componentei climă şi sustenabilitate (C&S) în inovare.  Studiul arată că pentru două treimi dintre companiile din sondajul privind inovarea la nivel global în 2022, clima şi sustenabilitatea (C&S) sunt o prioritate de top, în timp ce mai mult de jumătate raportează că îşi asumă să inoveze în această direcţie, menţionând atât inovarea, cât şi C&S printre primele trei priorităţi ale lor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO