Companii

Boston Consulting Group: Inovaţia este în top trei pentru opt din zece firme, dar numai 3% sunt pregătite să îşi atingă obiectivele de inovare

Boston Consulting Group: Inovaţia este în top trei...

Autor: Ramona Cornea

10.07.2024, 16:00 69

„Pandemia, fluctuaţiile economice şi tensiunile geopolitice în creştere au determinat executivii să se concentreze pe agilitate pe termen scurt şi pe gestionarea costurilor, aceasta fiind cauza probabilă a scăderii semnificative a capacităţii de inovare.”

Tot mai multe companii consideră inovaţia ca fiind esenţială pentru succes, dar puţine dintre ele sunt pregătite să o realizeze, arată studiul anual despre inovare al Boston Consulting Group (BCG), ajuns la a 18-a ediţie.

Anul acesta, 83% dintre cei 1.000 de executivi chestionaţi au enumerat inovaţia printre primele trei priorităţi, însă doar 3% dintre companii au îndeplinit criteriile BCG pentru a fi pregătite pentru inovaţie, faţă de 20% în 2022.

„Scăderea de 17 puncte procentuale în ceea ce priveşte pregătirea pentru inovare în doar doi ani este alarmantă. Această scădere ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru orice lider care caută un avantaj competitiv prin inovaţie. Pandemia, fluctuaţiile eco­nomice şi tensiunile geopolitice în creştere au de­terminat executivii să se concentreze pe agilitate pe termen scurt şi pe gestionarea costurilor, aceasta fiind cauza probabilă a scăderii semnificative a capacităţii de ino­vare”, a spus László Juhász, director general şi partener senior în biroul BCG din Budapesta.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro