Companii

Bouygues a inchiriat un imobil in centrul Capitalei

15.09.2005, 17:56 13

Compania Bouygues, unul dintre cei mai importanti constructori activi pe piata romaneasca, a inchiriat un imobil cu o suprafata de 1.000 de metri patrati in zona Salii Palatului, a anuntat compania imobiliara CB Richard Ellis, brokerul tranzactiei.

Reprezentantii companiei nu au furnizat valoarea tranzactiei, dar la un pret mediu de 16 euro/metru patrat/luna, avand in vedere ca durata contractelor de inchiriere este de 5-7 ani, valoarea tranzactiei s-ar putea ridica la aproximativ 1,3 milioane de euro.

Grupul de companii al Bouygues este prezent pe piata romaneasca de mai multi ani, fiind implicat intr-o serie de proiecte de anvergura, precum Autostrada Bucuresti-Constanta, Palatul de Justitie, World Trade Center, Satul Francez sau hotelul Novotel al grupului Accor.

Bouygues controleaza cel de-al treilea operator de telefonie mobila si principalul post privat de televiziune din Franta.

Tranzactiile de inchiriere de birouri din Bucuresti s-au inmultit in ultima perioada datorita intensificarii activitatilor companiilor, specifice perioadei de toamna.

Compania de asigurari Aviva a inchiriat doua etaje in imobilul de birouri de clasa A Cascade Business Center, suprafata spatiului vizat de contractul de inchiriere fiind de 1.280 de metri patrati.

Oficiul National pentru Registrul Comertului a inchiriat un spatiu de birouri cu o suprafata de 3.000 de metri patrati intr-un imobil amplasat pe Bulevardul Unirii.

De asemenea, si Oficiul National pentru Registrul Comertului a inchiriat un spatiu de birouri cu o suprafata de 3.000 de metri patrati intr-un imobil amplasat pe Bulevardul Unirii. In acest caz contractul de inchiriere se desfasoara pe o durata de 10 ani, valoarea estimativa, avand in vedere preturile din piata, fiind de aproximativ 5,5-6 milioane de euro. Cele doua tranzactii ce au vizat spatii de birouri sunt considerate de dimensiuni medii.

In prima jumatate a anului, una dintre tranzactiile ce au tinut capul de afis al inchirierilor de birouri a fost contractul incheiat de General Electric. Compania a inchiriat 4.000 de metri patrati de birouri in proiectul Iride Business Park.

Anul trecut, pe piata spatiilor de birouri, s-au consemnat 36 de tranzactii ce au vizat spatii cu o suprafata de peste 1.000 de metri patrati, reprezentand 77% din totalul tranzactiilor de pe piata, potrivit unui studiu al pietei imobiliare realizat de Colliers. Din aceste operatiuni, 18 au fost contracte incheiate pentru birouri cu suprafete ce depasesc valoarea de 2.000 de metri patrati.

Bancile, companiile de asigurari sau companiile specializate in servicii de leasing au fost responsabile pentru 12 din totalul tranzactiilor de anvergura. Companiile de servicii IT & Telecomunicatii au ocupat pozitia secunda in topul relocarilor, cu 11 contracte si 31% din suprafata totala, mai spune Colliers.

alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO