Companii

Bramac: cu 20% mai multe tigle

16.02.2006, 20:24 26

Reprezentantii companiei Bramac Romania, parte a grupului austriac Bramac International, producator de sisteme de invelitori, estimeaza pentru acest an o crestere de 20% a cifrei de afaceri pana la 9,4 mil. euro, ca urmare a consolidarii pozitiei pe segmentele de piata standard si economic.

"Anul trecut in noiembrie am lansat primul produs pentru segmentul de piata economic, invelitorile Natura, iar incepand cu acest an am repozitionat doua dintre produsele noastre premium, pe segmentul standard, prin reducerea cu circa 12% a pretului de vanzare", a declarat Mircea Dumitru, director de marketing in cadrul Bramac Romania.

"Piata romaneasca pe domeniul materialelor de constructii prezinta un mare potential in viitor, de aceea ne straduim sa ne pozitionam cat mai bine pe acest sector. Estimam, de asemenea, ca anul acesta se va inregistra o crestere substantiala, iar asta deoarece suntem la un an de integrarea in structurile europene si multi investitori se grabesc sa-si finalizeze constructiile de teama ca preturile vor creste substantial dupa 2007. O situatie similara s-a inregistrat si in tarile din jur cu un an inainte de integrare, dupa care piata s-a stabilizat, iar ritmul de crestere a fost normal", a mai declarat Dumitru.

Bramac a inceput sa produca in Romania in 2004, in urma unei investitii de 5,8 mil. euro la Sibiu. Fabrica are o suprafata de patru hectare si o capacitate de productie de 13 milioane de tigle pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO