Companii

Brandul de bijuterii Alexandra Nacu Jewelry şi-a bugetat afaceri de 30.000 euro în 2019. Alexandra Nacu, fondatoarea brandului: În 2020 vrem să deschidem un magazin fizic şi să ne extindem internaţional

Alexandra Nacu, fondatoarea brandului: Trendul pieţei  se va îndrepta către produse care nu sunt create în masă, care au un stil anume şi care să nu fie doar o “nouă” bijuterie din colecţie.”

Alexandra Nacu, fondatoarea brandului: Trendul pieţei se va îndrepta către produse care nu sunt create în masă, care au un stil anume şi care să nu fie doar o “nouă” bijuterie din colecţie.”

Autor: Alexandra Cepăreanu

02.01.2020, 20:00 1908

Brandul românesc de bijuterii preţioase Alexandra Nacu Jewelry, înfiinţat de craioveanca Alexandra Nacu, estimează că va încheia anul în curs cu afaceri de 30.000 de euro, în scădere cu 25% faţă de anul precedent, când businessul a înregistrat o cifră de afaceri de 40.000 de euro.

„Anul 2018 a fost anul care ne-a deschis calea către colaborări corporate. Am avut diverse cereri de cadouri corporate pentru sărbători şi am încheiat anul cu o cifră de afaceri de 40.000 de euro. Anul acesta nu am mai avut aceste colaborări, iar în momentul de faţă estimez că cifra de afaceri va ajunge undeva la 30.000 de euro”, a spus într-un interviu ZF Alexandra Nacu, fondatoarea brandului care îi poartă numele.

Antreprenoarea a povestit că brandul Alexandra Nacu Jewelry a luat naştere în 2011 „prin gravura manuală pe forme geometrice, bănuţi şi plăcuţe lucrate manual, fără matriţe, la care se ataşa un şnur.” Ulterior portofoliul de produse s-a diversificat, iar în prezent brandul realizează şi comercializează bijuterii create doar prin tehnici tradiţionale precum brăţări, coliere, inele, broşe şi cercei.

„Am terminat Facultatea de Drept, am urmat masterul şi ulterior am finalizat şi un doctorat în acelaşi domeniu. Am ales acest drum încă din timpul facultăţii. Am început treptat şi investiţia iniţală a fost de aproximativ 2.000 de euro, în mare parte direcţionată către achiziţia materiei prime, echipamente cu care să creez bijuteriile, promovarea brandului şi către taxele de participare la târguri, investiţie care a venit şi din resurse proprii. Pe măsură ce brandul s-a dezvoltat, am investit constant în materiale şi echipamente care să mă ajute să creez bijuteriile pe care mi le doream.”

Bijuteriile Alexandra Nacu Jewelry sunt create manual de fondatoarea brandului în atelierul pe care îl deţine în Craiova. „Frecvent clientele mă pot găsi la târguri de design atât în Bucureşti cât şi în alte oraşe din ţară.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO