Companii

Brasovenii de la Steinel cauta acoperire nationala

08.08.2005, 18:54 273

Compania brasoveana Steinel Trading, producator de corpuri de iluminat cu senzori, generatoare de aer cald si pistoale de lipit, a anuntat ca va derula o campanie de marketing agresiva pentru a-si extinde aria de distributie la nivel national. In prezent, compania este prezenta in jumatate dintre judetele tarii.

"In perioada imediat urmatoare, intentionam sa ne extindem aria de distributie in toata tara, prin colaborarea cu distribuitorii de produse electrice si scule, a caror piata are o larga acoperire in prezent. Luam in considerare si extinderea pe piata din Republica Moldova, piata cu un potential neexploatat inca", a declarat pentru ZF Transilvania Victor Hoffmann, director general al Steinel Trading.

In 2004, Steinel Trading a inregistrat o cifra de afaceri de 14,6 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 50% fata de 2003.

"Pentru anul in curs, mizam pe o crestere de aproximativ 20% la nivelul cifrei de afaceri, pana la 17,5 milioane de euro, 90% din aceasta cifra fiind reprezentata de exportul produselor realizate in Romania. Vanzarile pe piata romaneasca au crescut in 2004 cu 10% fata de 2003, iar in acest an se preconizeaza o crestere de 15%. Cresterile se datoreaza in mare parte diversificarii portofoliului de produse, prin lansarea pe piata a noii generatii de generatoare de aer cald, a modelelor de lampi cu senzor din generatia inox, precum si a senzorilor din gama profi, produse apreciate foarte mult in reteaua hoteliera", mai spune Victor Hoffmann.

In 2004 - 2005, Steinel Romania a investit peste 500.000 de euro in modernizarea instalatiilor, marirea capacitatilor de productie si realizarea unei noi hale de productie pentru noile produse fabricate in Romania.

"Investitiile au fost finantate atat din surse proprii, cat si din credite pe termen lung. In urma acestor extinderi, am crescut si numarul de angajati, pana la peste 250. Pana la sfarsitul anului, numarul de angajati va ajunge la aproximativ 300", mai spune directorul general al Steinel Trading.

Steinel Trading este reprezentanta pentru Romania a grupului german Steinel, care a intrat pe piata din Romania in 1994. La inceput, Steinel Trading era furnizor de materii prime pentru corpurile de iluminat Steinel si distribuitor al produselor Steinel.

In prezent, grupul Steinel are fabrici in Germania, Elvetia, Cehia si Romania, iar produsele sunt distribuite in peste 70 de tari din toata lumea. alina.pahoncia@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO