Companii

Britanicii de la Endava angajează 300 de oameni la Cluj în următorii doi ani

Britanicii de la Endava angajează 300 de oameni la Cluj în următorii doi ani

Centrul de dezvoltare şi suport Endava de la Cluj. Galerie FOTO

Autor: Laurentiu Cotu

16.10.2014, 14:51 3573

Furnizorul britanic de servicii IT Endava are în plan pentru următorii doi ani o campanie agresivă de recrutare, ce presupune angajarea a 300 de oameni în centrul de dezvoltare şi suport de la Cluj, deschis în clădirea United Business Center Tower, deţinută de omul de afaceri Iulian Dascălu. Britanicii au inaugurat astăzi noul centru de dezvoltare şi suport din Cluj-Napoca, ce numără în prezent 550 de angajaţi şi livrează proiecte pentru clienţi din diferite domenii, precum bănci, plăţi electronice, asigurări, retail, telecomunicaţii şi media. Compania continuă angajările şi planifică o creştere a echipei din Cluj-Napoca până la 850 de persoane în următorii 2 ani.

’’Prin mutarea în sediul nou consolidăm operaţiunile noastre din Cluj-Napoca într-un singur spaţiu de birouri, ce ne va permite să menţinem ritmul de creştere al echipei cu 25% anual. Plănuim să angajăm încă 140 de specialişti IT la Cluj-Napoca în următoarele 12 luni, iar în doi ani ne-am propus să trecem de 850 de persoane angajate în acest sediu”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Noul spaţiu de birouri, o investiţie de circa 1 mil. euro, are o suprafaţă de 6.700 de metri pătraţi şi ocupă 8 din cele 11 nivele ale clădirii United Business Center Tower. Spaţiul include, pe lângă zona open space cu birouri, 48 de săli de conferinţă, 2 săli pentru relaxare, unde angajaţii pot juca foosball şi tenis de masă, respectiv o zonă de luat masa, cu o capacitate de 100 de locuri. În noul sediu Endava din Cluj este disponibilă şi o sală de training, cu o capacitate de aproximativ 100 de locuri pentru programul Endava University, dedicat angajaţilor companiei.

’’Avem un parteneriat cu Iulius Group din 2008, pentru birourile noastre din Cluj-Napoca şi Iaşi, iar pe parcursul colaborării am primit din partea lor suportul de care am avut nevoie pe măsura extinderii activităţii noastre”, a declarat Valentin Metzger, delivery director pentru centrul de dezvoltare Endava la Cluj-Napoca.

Centrul de dezvoltare şi suport Endava din Cluj-Napoca este cel mai mare la nivel de grup, din punct de vedere al numărului de angajaţi, fiind urmat în România de cel din Bucureşti, cu 280 de angajaţi, şi cel din Iaşi, cu 270. În total, cele trei sedii ale Endava din România numără peste 1.100 de angajaţi, în creştere cu peste 40% faţă de numărul mediu de angajaţi înregistrat în 2013, compania continuând să angajeze, în medie, 10 specialişti IT în fiecare lună.

În prezent, noul spaţiu de birouri din United Business Center Tower este ocupat în proporţie de 65%, însă compania va mai angaja oameni şi caută dezvoltatori software (Java, .NET, mobile), specialişti testare software, manageri de proiect, arhitecţi software, analişti de business, ingineri suport IT, ingineri de reţea, ingineri sisteme IT, manageri de proiect pentru infrastructuri, precum şi analişti service desk. În ultimul an, peste 50 de persoane au participat în programele de internship şi programele destinate absolvenţilor, organizate de Endava în Cluj-Napoca.

Într-un top al companiilor de software din România, realizat în acest an de Ziarul Financiar, Endava a ocupat locul 6, înregistrând în România o cifră de afaceri de 25,7 milioane de euro în 2013, în creştere cu 77% faţă de 2012. La nivel de grup, Endava a înregistrat o cifră de afaceri de 64 de milioane de lire sterline (aproximativ 81 milioane de euro) în anul financiar 2013-2014.

Endava are peste 1.600 de angajaţi în sediile din Marea Britanie, SUA, Germania, România, Moldova şi Macedonia. Operaţiunile Endava în regiune includ şi un sediu cu 300 de angajaţi în Chişinău şi un sediu deschis anul acesta în Skopje, ce numără în prezent 20 de angajaţi.

Angajaţii Endava sunt implicaţi în proiecte de dezvoltare software şi suport IT pentru clienţi din domeniul bancar, asigurări, plăţi electronice, retail, telecomunicaţii şi media, în principal din Marea Britanie, SUA, Germania, dar şi din România. Printre cele mai mari proiecte livrate din centrul din Cluj-Napoca se numără cel de dezvoltare software pentru Worldpay, unul dintre cei mai mari procesatori de plăţi din Marea Britanie, cu care Endava a semnat recent un parteneriat pe 3 ani. Un alt proiect important este cel cu trustul britanic de media Trinity Mirror, cu care Endava a semnat în acest an un contract pe 10 ani. Printre proiectele derulate de Endava cu clienţi la nivel local se numără implementare a unui sistem Oracle Siebel CRM din Europa de Est, pentru Banca Transilvania.

 
AFACERI DE LA ZERO