Companii

Britanicii de la Melrose „aruncă” 130 mil. dolari pentru căutări de petrol în adâncurile Mării Negre

Autor: Roxana Petrescu

25.10.2011, 00:00 225

Compania petrolieră britanică Melrose Resources are programate investiţii de 130 de milioane de dolari în activităţi de explorare în Marea Neagră după ce Petrom şi Lukoil deja şi-au anunţat proiectele în aceeaşi zonă. "La începutul acestei luni Guvernul României a aprobat acordul cu compania energetică britanică Melrose pentru începerea lucrărilor de seismică şi foraj în Marea Neagră pentru explorarea depozitelor de petrol şi gaze.

Melrose şi partenerii săi au planuri de investiţii de 130 de milioane de dolari în acest proiect", a spus Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti. În vara anului trecut, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) a anunţat că a acordat prin licitaţie 20 de perimetre pentru explorare, dintre care cinci perimetre din Marea Neagră au fost câştigate de asocierile Lukoil Overseas - Vanco International, Melrose Resources - Petromar Resources şi de compania Petro Ventures.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO