Companii

Britanicii de la Stericare ataca nisa de piata a deseurilor medicale

13.10.2004, 00:00 39

Compania cu capital britanic Stericare Romania va pune in functiune, in luna decembrie, prima linie de procesare si sterilizare prin caldura a deseurilor medicale HDS (Heat Desinfection System), in urma unei investitii ce se ridica la aproximativ 2 milioane de euro.
Alinierea normelor legislative cu cele ale Uniunii Europene inseamna conditii de depozitare si distrugere a deseurilor mai stricte impuse tuturor unitatilor medicale, astfel incat firmele specializate in acest sector au o buna oprtunitate de dezvoltare.
"Pe piata exista reale oportunitati in domeniul deseurilor medicale in momentul de fata; cu toate acestea, pentru a crea o pozitie puternica pe piata, trebuie gasit un echilibru intre solutiile sigure din punct de vedere al mediului si eficienta economica", a precizat George Weiner, directorul general al Stericare Romania.
In prima faza, compania intentioneaza sa deserveasca unitatile medicale din Bucuresti si din localitatile limitrofe, pe o raza de cel mult 100 kilometri. Stericare nu are o competitie provenita din partea altor multinationale, singuri competitori de pe piata fiind crematoriile locale de mica capacitate, a spus Weiner.
Planul de afaceri al companiei vizeaza obtinerea unei cifre de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro dupa primii doi ani de activitate. Potentialul pietei este dat de cele 12.000 de tone de deseuri medicale pe care la produce Bucurestiul anual, in opinia companiei.
Stericare intentioneaza introducerea unor servicii integrate de reciclare a deseurilor medicale, de la livrarea recipientilor, colectarea deseurilor, sterilizarea acestora pana la training pentru personalul spitalelor beneficiare.
Stericare Romania a fost infiintata in 2002, si utilizeaza o tehnologie folosita de peste 10 ani in Statele Unite si Marea Britanie, beneficiind de suportul logistic al companiei-mama din Marea Britanie.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO