Companii

British Airways isi mareste capacitatea pe piata locala cu 40%

21.03.2008, 21:57 26

Compania aeriana British Airways, unul dintre primii zece operatori de pe piata locala, va introduce incepand cu sfarsitul lunii martie al treilea zbor zilnic pe ruta Bucuresti - Londra si va incepe sa opereze cu aeronave A 320 cu 150 de locuri. Pana acum compania opera zboruri in si dinspre Romania cu aeronave A 319 cu 124 de locuri.
"Atat introducerea unor aeronave mai mari, cat si noua frecventa vor determina cresterea capacitatii pe ruta Bucuresti-Londra cu circa 40%", a spus Emil Delibashev, country manager British Airways pe Romania si Bulgaria.
Astfel, compania se asteapta in acest an la o cestere de 30% a numarului de pasageri transportati in si dinspre Romania si la o majorare cu circa 20% a veniturilor pe piata locala. Aceasta crestere vine in contextul in care piata aeriana locala de linie regulata isi va injumatati in acest an ritmul de crestere la circa 10%.
British Airways intentiona sa introduca in sezonul de vara si zboruri din Transilvania catre Londra, insa noua ruta a fost amanata pentru sezonul de vara urmator. Printre liniile aeriene cu cea mai extinsa retea in Romania se numara Lufthansa (care opereaza zboruri de la Bucuresti, Timisoara, Sibiu si Cluj), Malev (care zboara spre Budapesta din Bucuresti, Timisoara, Cluj si Targu-Mures) sau Austrian Airlines (care are zboruri cu plecare din Bucuresti, Timisoara, Cluj, Sibiu si Iasi).
Astfel, British Airways continua sa pluseze pe ruta Bucuresti-Londra, pe care opereaza 21 de zboruri saptamanale. Pe ruta Bucuresti-Londra au intrat in ultimii ani si low-cost-uri precum Wizz Air sau easyJet, insa acestea aterizeaza pe aeroporturi secundare, iar numarul de zboruri saptamanale operate de acestea este mai scazut.
"Cel de-al treilea zbor pe zi catre Londra va contribui si la cresterea traficului de conexiune. In prezent 35%-40% dintre pasageri folosesc aeroportul din Heathrow ca hub pentru alte destinatii precum New York, Chicago, Miami sau Boston", a spus Delibashev, care estimeaza pentru acest an dublarea traficului de conexiune. British Airways urmeaza sa finalizeze in aceasta luna Terminalul 5 de pe aeroportul Heathrow, a carui constructie a fost demarata in 2002 si a necesitat o investitie de 4,3 mld. lire sterline. Prin acest nou terminal British Airways urmareste sa reduca timpul petrecut de pasageri la formalitatile de imbarcare, precum si in cazul zborurilor de conexiune. Noul terminal va inregistra un trafic de circa 30 de milioane de pasageri anual, potrivit reprezentantilor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO