Companii

Brokerul de credite Kiwi Finance a intermediat împrumuturi de un miliard de euro în 2003-2017

Brokerul de credite Kiwi Finance a intermediat...

Autor: Dan Straut, Mediafax

15.02.2018, 18:42 1778

„Pentru Kiwi Finance, 2017 a fost cel mai bun din ultimii 9 ani, ne-am atins ţintele pe care ni le-am propus şi am depăşit pragul de un miliard de euro credite intermediate de la înfiinţarea companiei”, a declarat Anca Bidian, CEO Kiwi Finance.

Din totalul creditelor intermediate anul trecut, 77% au fost credite ipotecare standard, 21% credite de nevoi personale şi 2% credite Prima Casă. „Principalul vector de creştere a fost creditul ipotecar standard, atât ca volum, cu o creştere de 43% faţă de anul anterior, cât şi că număr de clienţi, cu 26% mai mulţi faţă de 2016. Pe acest segment de credite, Kiwi Finance a ajuns la o cotă de piaţă de 7% din total piaţă bancară”, se arată într-un comunicat al companiei.

„Principalii trei factori care au determinat rezultatele foarte bune de anul trecut au fost cererea mare, pe ambele tipuri de credite care au contribuit majoritar în cifra de afaceri, ipotecar standard şi de nevoi personale, dobânzile şi costurile bancare ataşate creditelor încă mici şi o piaţă imobiliară stabilă. Politica monetară a fost neschimbată, comparativ cu anul 2016 în care am avut numeroase noutăţi legislative în piaţa bancară, iar efectele politicii fiscale probabil se vor resimţi de-abia în acest an”, a mai spus Anca Bidian.

Potrivit acesteia, dezvoltarea Kiwi Finance va continua şi în 2018 prin digitalizarea serviciilor, extinderea reţelei de reprezentanţi şi francize şi creşterea performanţei echipei şi a serviciilor oferite clienţilor prin eficientizarea proceselor şi reducerea birocraţiei. „Rezultatele foarte bune de anul trecut, consemnate pe fondul creşterii constante a cererii populaţiei, s-au datorat în special excelenţei echipe de brokeri Kiwi, dar şi parteneriatelor noastre cu cele mai bune 23 de bănci şi IFN-uri care activează pe piaţa românească în acest moment. Vom continua proiectele şi parteneriatele noastre de educaţie financiară şi creditare responsabila”, a menţionat Anca Bidian.

Kiwi Finance, companie de intermediere a creditelor înfiinţată în anul 2003, a adus pentru prima dată în România serviciile de asistenţă şi intermediere în obţinerea creditelor bancare, fiind prezentă acum cu birouri proprii sau în franciză în 35 de oraşe ale României. Kiwi Finance este membru-fondator al Asociaţiei Române a Brokerilor de Credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO