Bruno Leroy, avocat: Antreprenorii români preferă să vândă şi să o ia de la capăt mai degrabă decât să dezvolte un business regional. ”Bani în piaţă sunt, iar investitorii caută proiecte în care să investească”

Secțiune susținută de Medlife Logo

24 feb 2017 Autor: Cristina Rosca

Bruno Leroy, avocat asociat fondator al cabinetului Leroy şi Asociaţii: Listarea la bursă schimbă modul în care se administrează o companie. Pentru un antreprenor însă, aceasta este o modalitate bună de a face un exit parţial

Leroy şi Asociaţii a lucrat alături de Lactalis în toate achiziţiile pe care le-a realizat pe piaţa locală, respectiv LaDorna, Albalact şi Covalact.

Piaţa locală de fuziuni şi achiziţii trece printr-un moment bun, în care atât inves­titorii strategici cât şi cei financiari sunt in­teresaţi să îşi pună România pe har­tă.

În această perioadă, antre­prenorii locali, oame­nii de afaceri care timp de circa două decenii au dez­vol­tat unele dintre cele mai cunoscute busi­nessuri locale, ana­li­zează exitul. Unii au făcut deja pasul aces­ta.

„Am observat că antreprenorii români preferă să vândă şi să o ia apoi de la capăt mai degrabă decât dezvolte un business şi să îl transforme într-un jucător regional, spre exemplu. Pentru un antreprenor acesta poate fi un moment bun pentru a face exit. Bani în piaţă sunt, iar investitorii caută proiecte în care să investească“, spune Bruno Leroy, avocat asociat fondator al cabinetului Leroy şi Asociaţii. Casa de avocatură numără în prezent patru parteneri şi peste 20 de avocaţi.

„Până acum, pe piaţa locală de fuziuni şi achiziţii vedeam în special interes din partea investitorilor strategici. Acum se vede că şi fondurile de investiţii mari se uită către România“, explică avocatul. El a observat că încă din 2015 aceşti investitori financiari vor România în porto­foliu, însă este dificil să gă­sească un bu­siness su­ficient de mare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.02.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
avocat
, business
, dezvoltare
, antreprenori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide