Companii

Un bucureştean are nevoie de 114 salarii medii pentru a cumpăra un apartament nou. În 2008, în momentul de vârf al pieţei imobiliare, un bucureştean avea nevoie de 395 de salarii medii pe economie pentru o locuinţă nouă

Un bucureştean are nevoie de 114 salarii medii pentru a...

Autor: Roxana Rosu

11.04.2017, 00:04 311
Aproximativ 12.000 de locuinţe se află în acest moment în dezvoltare în Bucureşti şi împrejurimi şi ar putea fi livrate în acest an dacă dez­voltatorii îşi vor respecta ritmul de construcţie, lucrările la alte peste 2.000 de unităţi urmând să demareze în perioada imediat ur­mătoare, cu termene de livrare anunţate pentru 2018, potrivit unui raport de piaţă realizat de către compania de consultanţă imobiliară Coldwell Banker România.

În acelaşi timp, este estimată o majorare a preţurilor de vânzare cu 5-7% în acest an, în funcţie de segmentul de piaţă şi de cererea existentă pe un anumit segment şi într-un anumit interval de timp.

Gradul de absorbţie a locuinţelor noi s-a menţinut pe parcursul anului anterior la peste 80% din unităţi până la livrarea proiectelor pe piaţă, pe fondul unui nivel ridicat de accesi­bilitate, în ciuda sincopelor înregistrate pe segmentul finanţărilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO