Companii

Bucureştenii dau 30 de euro pe un abonament la o sală de sport

Bucureştenii dau 30 de euro pe un abonament la o sală...

Autor: Corina Mirea

26.11.2015, 17:32 258

Bucureştenii sunt dispuşi să cheltuiască, în medie, câte 30 de euro pentru un abonament la una dintre cele aproximativ 200 de săli de sport care populează Capitala, potrivit unui studiu realizat recent de 7card, business de carduri care le oferă angajaţilor acces, în baza unui singur abonament, la câteva sute de săli de sport din ţară.

 Majoritatea bucureştenilor care se duc să facă sport “indoor” sunt femei (58%), iar hub-ul sportului din Capitală este zona Pipera (care adună lunar 20% din practicanţii de sport). Aceasta este, de altfel, şi zona cea mai fierbinte a corporatiştilor, peste 20.000 de angajaţi lucrând în companiile care conturează polul de business din apropierea staţiei de metrou Pipera.

Cei mai mulţi lucrează pentru multinaţionale, care au în general o politică de beneficii extrasalariale ce cuprinde şi abonamente la săli de sport pentru angajaţi. La nivel naţional există în prezent peste 500 de săli de sport, care anul trecut au generat împreună afaceri de 143 de milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO