Companii

Bucureşti, Dublin, Amsterdam, Barcelona, printre cele mai atractive zece pieţe imobiliare din Europa

Bucureşti, Dublin, Amsterdam, Barcelona, printre cele...

Autor: Cristina Cuncea

12.01.2014, 19:57 663

Cele mai interesante zece pieţe din Europa pentru investitorii imobiliari sunt Bucureşti, Varşovia, Dublin, Amsterdam, Milano, Barcelona, Roma, Madrid, Bruxelles şi Luxemburg, consideră analiştii de la BNP Paribas Real Estate.

„Dacă Marea Britanie, Germania şi Franţa încă reprezintă 80% din piaţa imobiliară din Europa, interesul investitorilor a crescut pentru următoarele zece pieţe din eşalonul doi: Varşovia, Dublin, Amsterdam, Milano, Barcelona, Roma, Madrid, Bruxelles, Luxemburg şi Bucureşti. Anul trecut, mai mulţi investitori au optat pentru aceste pieţe care oferă un potenţial accentuat de creştere. Astfel, volumul investiţiilor a crescut cu 73% în 2013 comparativ cu 2012 şi este de aşteptat să ajungă la 10,4 miliarde de euro“, se arată într-un raport al BNP Paribas Real Estate.

În ceea ce priveşte piaţa de investiţii imobiliare din Bucureşti, analiştii companiei franceze menţionează că în anul 2013 aceasta a fost mai activă, creând perspective pozitive pentru investitori pe termen mediu. „Investitorii sunt încurajaţi de o piaţă a chiriaşilor care dă dovadă că este rezistentă la şocuri şi de randamente (yielduri) interesante comparativ cu alte pieţe din Europa Centrală şi de Est. Cu toate astea, accesul limitat la credite rămâne principala barieră pentru investiţii, în special pentru investitorii locali. În aceste condiţii, cererea este susţinută în special de fondurile străine oportuniste“, se menţionează în raport.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO