Companii

Bucureşti, „for sale“: Hotelurile din Capitală sunt scoase la vânzare pe bandă rulantă. Toate hotelurile din oraşe au un grad de ocupare de sub 20%. Industria riscă falimentul. În zona Unirii poţi să cumperi un hotel de 4 stele cu 15 mil. euro sau un aparthotel cu 8 mil. euro

Bucureşti, „for sale“: Hotelurile din Capitală sunt...

Autor: Miruna Diaconu

06.02.2021, 14:00 13522

♦ Pe imobiliare.ro, una dintre cele mai mari platforme de imobiliare din România, sunt 17 anunţuri cu privire la vânzarea unor hoteluri din Bucureşti.

Industria hotelieră din Bucureşti este semnificativ afectată de efec­tele pandemiei, astfel că, în Ca­pitală sunt cel puţin 17 anunţuri de vânzare a unor hoteluri, con­form datelor de pe site-ul imo­bi­lia­re.ro, una dintre cele mai mari plat­for­me de imobiliare din România. Pre­ţurile hotelurilor ajung la câteva milioane de euro, cel mai scump fiind de 15 mi­l. euro şi are o suprafaţă de 6.800 mp.

Un singur hotel are un preţ sub un milion de euro care se află în zona Moşilor şi are o suprafaţă de 125 mp şi doar şapte camere, iar valoarea imo­bilului este de 180.000 euro.

Cel mai scump hotel scos la vânzare în Bucureşti este unul situat în zona Unirii, are o suprafaţă de 6.800 mp şi un număr de 106 camere.

„Înainte de COVID-19 şi de a intra în renovare, hotelul avea un yield de 8% şi un grad de ocupare de 80%. Renovarea hotelului a început în 2020, cu termen de finalizare în mai 2021. După finalizarea renovării şi recompar­timentării, hotelul va avea 101 camere, inclusiv junior şi executive suites, un cocktail bar, un restaurant libanez, Boutique Chocolate Bar, steakhouse şi două săli de conferinţă. Previziunile financiare, după finalizarea renovării, sunt de 9,5-10% yield“, se arată în anunţul publicat pe imobiliare.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO