Companii

Bucureştiul, pe locul 67 în lume între oraşele potrivite pentru antreprenori. Capitala stă bine la creditarea IMM-urilor şi la nivelul de taxare, dar prost la birocraţie şi la sprijinul oferit de stat în era COVID-19

Pentru analiză au fost luate în calcul câteva zeci de indicatori din patru domenii – infrastructură, digitalizare, import/export şi finanţare.

Pentru analiză au fost luate în calcul câteva zeci de indicatori din patru domenii – infrastructură, digitalizare, import/export şi finanţare.

Autor: Cristina Roşca

29.06.2021, 10:15 216

♦ Capitala stă bine la creditarea IMM-urilor şi la nivelul de taxare, dar prost la birocraţie şi la sprijinul oferit de stat în era COVID-19 ♦ Pe primele locuri în lume sunt Londra, New York şi San Francisco.

Bucureştiul este al 67-lea cel mai bun oraş din lume pentru antreprenori, fiind devansat de Budapesta, Praga şi Varşovia, arată un clasament al platformei de comerţ online Oberlo. Capitala Poloniei, cea mai dezvoltată economie din regiunea Europei Centrale şi de Est, este şi cel mai bine poziţionată, pe locul 47 dintr-un total de 75 de urbe. De altfel, această ţară are chiar două oraşe în top, Cracovia fiind şi ea cu şapte locuri mai jos.

Clasamentul „Top Cities for Entrepreneurial Success“ („Cele mai bune oraşe pentru ca antreprenorii să aibă succes“) cuprinde urbele care oferă condiţiile propice de dezvoltare pentru oamenii de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO