Companii

Burci a convins băncile să voteze planul de reorganizare la Astra Vagoane

Burci a convins băncile să voteze planul de reorganizare la Astra Vagoane

Foto Silviu Matei

Autor: Neagu Lidia-Ileana

27.06.2011, 00:06 1093

Creditorii Astra Vagoane Arad au aprobat planul de reor­ganizarea companiei aflate în insolvenţă, plan care pre­vede printre altelecontinuarea activităţii comerciale şi men­ţi­nerea angajaţilor dupăce un investitor s-a arătat interesat de achi­ziţia grupului IRS,din care face parte compania deţinută de omul de afaceri CristianBurci.

Adunarea Generală a Creditorilor a aprobat planul dereorganizare săptămâna trecută, potrivit reprezentanţilor Casei deInsolvenţă Transilvania, administratorul judiciar alpro­ducătorului de vagoane de marfă.

"Acest lucru a fost posibil în urma unui acord între vechiiacţio­nari, principalii creditori şi un investitor ce şi-amanifestat interesul de a prelua grupul din care face parte şiAstra Vagoane. Detaliile privind această tranzacţie vor fi făcutepublice pe măsura concretizării lor", spun repre­zen­tanţiiadministratorului judiciar.

Planul propus de societate şi Casa de Insolvenţă Transilvania seîntinde pe o perioadă de 18 luni şi prevede continuareaacti­vi­tăţii comerciale, vân­za­rea fondului de comerţ,distribuiri eşalonate către creditori, precum şi men­ţi­nerea celoraproximativ 1.400 de angajaţi.

Planul a fost votat de trei categorii de cre­di­tori din patru,împotriva planului votând doar cre­ditorii bugetari, cu toate căplanul prevedea distribuiri integrale către această categorie.

Astra Vagoane şi-a reluat operaţiunile cu plăţile privindaprovizionarea cu materiale, urmând ca săptămâna aceasta să reiaactivitatea de producţie.

Judecătorul sindic va decide în baza voturilor exprimate decreditori confirmarea planului de reorganizare la 13 iulie.

IRS are sediul central în Luxemburg şi mai deţine în Ro­mâniacompaniile Romvag Caracal şi Meva Dro­beta-Turnu Severin, careactivează în domeniul producţiei de vagoane de marfă, precum şicirca 30% din acţiunile constructorului de nave fluviale SevernavDrobeta-Turnu Severin.

Romvag şi Meva au intrat de asemenea în insolvenţă, Meva fiindîn reorganizare după ce creditorii au aprobat un plan în acestsens.

Aceste firme au datorii către bănci precum Royal Bank ofScotland, ING, Citibank şi Piraeus de circa 120 mil. euro, banifolosiţi pentru dezvoltarea fabricilor.

De asemenea, IRS controlează compania de transport feroviarServtrans Invest şi, prin Astra Vagoane, firma de construcţii ICIM,tot din Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO