Companii

Burger King România, o afacere de 54 mil. lei în 2021: Creşterea preţurilor la materia primă, instabilitatea economică şi inflaţia foarte mare, alături de criza acută de personal din HoReCa sunt provocările lui 2022

La începutul acestui an, francizatul a anunţat că grupul american Burger King a sistat dezvoltarea operaţiunilor pe piaţa din România.

La începutul acestui an, francizatul a anunţat că grupul american Burger King a sistat dezvoltarea operaţiunilor pe piaţa din România.

Autor: Cristina Roşca

24.06.2022, 10:30 294

♦ Lanţul de restaurante de tip fast-food, prezent local în sistem de franciză, adus de grupul polonez Amrest, a obţinut anul trecut afaceri de 54 mil. lei, mai mult decât duble faţă de 2020 ♦ Primul restaurant Burger King a fost inaugurat de Amrest în România în urmă cu doi ani şi jumătate ♦ Acum sunt circa zece unităţi.

Anul acesta va fi unul în care vor supravieţui doar companiile care au capacitatea de a se adapta rapid şi care vor folosi strategii de business proactive, spun reprezentanţii Burger King România.

„Este anul în care mai mult ca oricând trebuie să existe o sinergie clară între cei trei piloni de bussines, francizor – operator - furnizor, pentru a trece cu bine şi peste această perioadă plină de incertitudini.“

Grupul american Burger King, unul dintre cele mai cunoscute lanţuri de fast-food din lume, este prezent pe plan local în sistem de franciză, brandul fiind adus de polonezii de la Amrest. Ei au în România şi franciza Starbucks.

La începutul acestui an, franci­zatul a anunţat că grupul american a sistat dezvoltarea operaţiunilor pe piaţa din România. Aceeaşi decizie a fost luată şi pe alte pieţe din regiune, unde gigantul avea acelaşi francizat, grupul polonez Amrest. Contractele de franciză sunt semnate pe 10 sau 20 de ani - în funcţie de ţară - şi sunt încheiate în 2018. Primele deschideri au avut loc însă anul următor în unele cazuri, cum ar fi în România. Restaurantele deja deschise rămân funcţionale, conform informaţiilor existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO