Grupul TTS, ce deţine cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, a bugetat pentru acest an investiţii de 221 mil. lei, din care 93 milioane de lei în flotă şi 120 mil. lei în capacităţi de operare portuară.
„În 2024 ne vom concentra pe două obiective cheie. Vom continua să susţinem creşterea TTS prin dezvoltarea capacităţilor de operare portuară, în special pentru consolidarea poziţiei noastre în portul Constanţa, şi prin investiţii în flotă, prin construirea de barje noi şi achiziţii“, au transmis oficialii companiei către ZF.
Anul trecut, TTS a cumpărat operatorul portuar Decirom pentru un preţ de 22 milioane de euro. Pentru acest an grupul TTS estimează un trafic de mărfuri similar cu cel de anul trecut, cu creştere la minerale şi scădere la cereale, în special la operarea portuară din Constanţa.
Transport Trade Services (TTS), cea mai mare firmă din grup, listată pe bursă, a finalizat anul trecut cu afaceri de 904 milioane de lei, faţă de 656 mil. lei anul anterior, potrivit datelor de la mfinante.ro.
Compania a raportat un profit net de 151 milioane de lei anul trecut, faţă de 81 milioane de lei anul anterior. Şi cifra de afaceri consolidată a grupului a crescut anul trecut.
Bazele grupului TTS, care şi-a crescut afacerile de la an la an, au fost puse în 1996 de către Mircea Mihăilescu, un antreprenor care a atras în 2012 International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, în firma Transport Trade Services (TTS), printr-o investiţie de 12 mil. euro de tip private equity.