Companii

Business Magazin. Cine este în spatele clinici de fertilizare in vitro Embryos, un business de 6,5 milioane de EUR care a contribuit la naşterea a pete 800 de copii prin tehnici FIV

Autor: Ioana Matei

08.09.2024, 16:46 764

Faptul că natalitatea în România se află în scădere dramatică nu mai este de mult un secret. Dr. Ionela Anghelescu, Dr. Andreea Velişcu şi Dr. Tarig Massawi, trei medici prieteni cu experienţă în ginecologie şi fertilizare in vitro, au identificat însă în această problemă o nişă de business, echivalentă cu găsirea de soluţii pentru acele cupluri care îşi doresc copii, dar se confruntă cu infertilitatea, deseori din cauza goanei continue din mediul corporate. În doar trei ani, clinica a înregistrat o creştere constantă, contribuind la naşterea a peste 800 de copii prin tehnici FIV şi atingând o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro în 2023.

Înainte de a fonda clinica, cei trei medici şi prieteni, Ionela Anghelescu, Andreea Velişcu, Tarig Massawi, acumulaseră deja experienţă în domeniul fertilizării in vitro şi al ginecologiei, lucrând deopotrivă în spitale şi clinici de stat particulare şi, prin propriul business, spun că şi-au propus să facă o diferenţă importantă în viaţa cuplurilor care se confruntă cu infertilitatea. „Ne-am unit forţele pentru a crea Embryos, un loc unde tehnologia de vârf şi dedicarea faţă de pacienţi se întâlnesc. Am fost motivaţi de lacunele observate în sistemul de sănătate românesc în acest domeniu şi de nevoia de a oferi tratamente personalizate, empatice şi de înaltă calitate”, spune Andreea Velişcu. De la deschiderea Embryos, în mijlocul pandemiei de COVID-19 şi până în prezent, clinica a evoluat devenind un centru de excelenţă în fertilizarea in vitro şi ginecologie în România. „În primii ani de funcţionare, am asistat la o creştere constantă a numărului de pacienţi, oferind soluţii personalizate şi de înaltă calitate pentru infertilitate. În acest interval, am reuşit să contribuim la naşterea a peste 800 de copii prin tehnici de fertilizare in vitro, ceea ce reprezintă o realizare remarcabilă pentru echipa noastră”, spune Ionela Anghelescu. Un rol important în dezvoltarea clinicii, care a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 6,5 milioane de euro, l-au avut investiţiile direcţionate în cele mai noi tehnologii şi proceduri în reproducerea asistată. Peste 2 milioane de euro au fost direcţionaţi în echipamente precum incubatoarele de ultimă generaţie care asigură un control optim al mediului în care se dezvoltă embrionii; sistemul de vitrificare, utilizat pentru crioprezervarea ovocitelor şi a embrionilor, cât şi introducerea microscopului microTESE, un echipament unic în România, esenţial pentru tratarea infertilităţii masculine complexe.  În plus, laboratorul lor este echipat cu tehnologii avansate de imagistică şi analiză genetică, care permit diagnosticarea şi tratarea cu precizie a cauzelor infertilităţii. „Aceste echipamente ne permit să monitorizăm şi să optimizăm fiecare etapă a procesului FIV, de la stimularea ovariană până la transferul embrionar, asigurând astfel cele mai bune şanse de succes pentru pacienţii noştri”, după cum explică Ionela Anghelescu.

Dincolo de procedurile medicale, au implementat şi servicii de consiliere psihologică, pentru a oferi susţinere emoţională pacienţilor pe parcursul tratamentului. „Un factor determinant al succesului nostru a fost extinderea echipei medicale şi a numărului de cabinete medicale. Am reuşit să atragem şi să formăm specialişti de top în domeniu, inclusiv embriologi, ginecologi şi endocrinologi, care colaborează strâns pentru a oferi cele mai bune soluţii pentru pacienţi. În plus, am adus şi specialişti de renume din afara ţării, pentru a ne asigura că beneficiem de cele mai recente şi eficiente practici în domeniu. Această colaborare interdisciplinară şi internaţională a fost esenţială pentru menţinerea standardelor de excelenţă”, adaugă Anghelescu.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro