Companii

Business MAGAZIN lansează catalogul TOP DIGITAL TRANSFORMERS

Citiţi despre ei şi despre proiectele lor în anuarul Top Digital Transformers, disponibil începând cu 21 martie.

Citiţi despre ei şi despre proiectele lor în anuarul Top Digital Transformers, disponibil începând cu 21 martie.

Autor: Ioana Matei

21.03.2022, 00:06 229

Companiile din România îşi digitalizează activităţile prin soluţii diverse: de la proiecte de telemuncă şi telemedicină, până la fabrici inteligente unde sute de roboţi lucrează alături de angajaţii umani.

În contextul în care importanţa digitalizării a fost evidenţiată mai mult ca niciodată în contextul atipic pe care l-am traversat, Business MAGAZIN a lansat, în parteneriat cu DocProcess, un proiect dedicat oamenilor care stau în spatele celor mai importante inovaţii digitale din mediul de business.

Ţara noastră se bucură de un sector IT puternic şi de o bună reputaţie a companiilor din domeniul tehnologiei, totuşi este încă deficitară în comparaţie cu alte state membre ale UE la adoptarea digitalizării atât în sectorul privat, cât şi în cel public. Când vine vorba despre integrarea tehnologiei digitale în activităţile întreprinderilor, România se situează pe locul 25 în UE, iar majoritatea indicatorilor din această dimensiune se situează cu mult sub media UE, potrivit datelor din 2021 ale Indicelui Economiei şi Societăţii Digitale (DESI), citat de DocProcess în cadrul anuarului „Top Digital Transformers“. Doar 33 % dintre IMM-uri au cel puţin un nivel de bază de intensitate digitală, în comparaţie cu media UE de 60 %. De asemenea, doar 17 % dintre întreprinderi emit facturi electronice, cu mult sub media UE de 32 %. Aproximativ 8 % dintre întreprinderi utilizează platformele de comunicare socială (nivel scăzut în comparaţie cu media UE de 23 %), 13 % utilizează servicii de tip cloud (media UE: 26 %) şi numai 5 % dintre acestea analizează volume mari de date. Totuşi, 31 % dintre întreprinderi utilizează inteligenţa artificială, cu mult peste media UE de 25 %.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO