Business sportiv

Business sportiv. România are doar 15.000 de angajaţi în domeniul sportului, fiind codaşă în regiune

12.08.2022, 00:06 Autor: Georgiana Mihalache

Numărul persoanelor angajate în domeniul activităţilor sportive în România nu depăşea 15.300, potrivit datelor prezentate de Comisia Europeană într-un raport în legătură cu practicarea sportului la nivel european.

În comparaţie cu alte ţări din regiune, doar Bulgaria este sub România, cu 14.400 de angajaţi în domeniul sportiv. În Polonia, de exemplu, sunt peste 67.000 de angajaţi, iar Cehia are dublu faţă de România. Şi în Ungaria sunt 22.600 de angajaţi într-o companie care activează în domeniul sportiv.

Pentru a colecta datele, Comisia Europeană a luat în considerare toate locurile de muncă din companii care se ocupă cu activităţile sportive.

Angajaţii din domeniul sportului şi fitnessului se ocupă cu pregătirea sportivilor amatori şi profesionişti, organizează evenimente sportive şi oferă training şi supraveghere pentru mai multe forme de exerciţii şi activităţi recreative, potrivit Eurostat.

Cel mai bine la capitolul angajaţi stau ţările din vestul Europei, Germania, de exemplu, având peste 260.000 de angajaţi în activităţile sportive.

Datele privind numărul de persoane angajate în domeniul sportiv oferă o imagine asupra dezvoltării sectorului în fiecare ţară.

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet