Companii

Buzău: 11 afaceri antreprenoriale deţin un sfert din business

Constantin Toma, proprietarul grupului Romet Buzău

Constantin Toma, proprietarul grupului Romet Buzău

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.05.2014, 00:07 621

Judeţul Buzău a rămas în ultimii ani fără locuri de muncă şi oameni calificaţi din cauza lipsei investiţiilor importante, astfel că mulţi dintre locuitori au preferat să plece în străinătate, iar în judeţ rata şomajului a ajuns la 8,6%.

ZF continuă astăzi campania editorială „Economia judeţelor, la raport“, în care au fost până în prezent analizate alte nouă judeţe. „Sunt multe localităţi în judeţul nostru golite de tineri, care sunt plecaţi la muncă în străinătate. Şi din cauza sistemului de salarizare, dar şi a lipsei de motivaţie sunt din ce în ce mai puţini oameni calificaţi, atât cu studii superioare, cât şi cu studii medii care pot fi «utilizaţi» în economia reală“, a spus Constantin Toma, proprietarul grupului Romet Buzău, cel mai mare din judeţ.

Cele mai mari trei firme pe care el le deţine şi alte opt companii controlate de antreprenori români au realizat în 2012 o cifră de afaceri cumulată de 3,6 mld. lei, adică un sfert din rulajul total la nivel de judeţ. „Ca oameni de afaceri, nu putem decât să încercăm să ne salvăm propriile firme, dar niciodată nu vom reuşi să ne dezvoltăm la capacitate maximă dacă nu va exista o strategie locală”, continuă Toma.

Dar cum să se poată vorbi despre o strategie locală când prefectura – una dintre cele mai importante instituţii publice din judeţ- nu ştie cine sunt cei mai mari investitori din judeţ şi trimite către site-ul BNR pentru a afla aceste informaţii. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO