Companii

C&A amana planurile de extindere

08.10.2009, 23:18 113

C&A, unul dintre cei mai importanti retaileri internationalide imbracaminte, care a deschis in acest an primul magazin dinRomania in centrul comercial Militari Shopping Center, a anuntat cainrautatirea situatiei economice din Romania a determinat companiasa isi regandeasca strategia, urmand sa faca chiar ajustari in cepriveste planul de expansiune.

"Situatia economica s-a modificat, din pacate nu pozitiv, iarC&A a reactionat. Ca jucator al pietei suntem legati deregulile si de evolutiile acesteia si este responsabilitateanoastra sa actionam in momentul in care apar schimbari", a declaratCristian Codrea, district manager al C&A Romania.

Retailerul va mai deschide un singur magazin anul acesta, inCotroceni Shopping Center din Capitala, urmand ca in 2010 sa intrein centrele comerciale Sun Plaza din Bucuresti si Atrium ShoppingCenter din Arad. Toate aceste deschideri erau gandite pentru acestan, dar deocamdata doar magazinul din Militari si cel din AuroraMall (Buzau) au fost concretizate.

In momentul intrarii in Romania, compania anunta ca prima fazade extindere vizeaza Capitala, celelalte magazine, a carorsuprafata variaza intre 1.500 mp si 2.000 mp, urmand sa fieinaugurate in toate orasele cu peste 100.000 de locuitori, atat incentre comerciale, cat si stradal.

Pentru finalul lui 2010 retailerul anunta initial un total de 15magazine.

Deocamdata au ramas in picioare doar cinci, restul depinzandfoarte mult de evolutia pietei, dar si de lansarile centrelorcomerciale, de care retailerii sunt conditionati. Chiar daca pentrumoment planul de extindere al C&A a fost pus in stand-by,reprezentantii companiei spun ca lucrurile nu vor ramane la acestnivel.

"C&A practica o politica de expansiune pe termen lung, deaceea trebuie sa analizam perioada care va urma. Noi apreciem casituatia se va stabiliza in 2011", este de parere Codrea.

Nu doar C&A a anuntat intentia de a se extinde agresiv odatacu venirea in Romania, ci si Decathlon, care a deschis in aceeasiperioada primul sau magazin, tot in Militari. Retailerul dearticole sportive a spus ca va deschide 40 de magazine in urmatorii10 ani, dar deocamdata nu a mai facut alte miscari in piata.

C&A, parte a grupului Cofra, care activeaza pe piataimobiliara, dar si in domeniul serviciilor financiare, a raportatpentru 2007 o cifra de afaceri la nivel international de 6,1miliarde de euro, in crestere cu 8,3% fata de aceeasi perioada aanului anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO