Companii

C&A mai deschide un magazin în România. Vedeţi aici unde

Autor: Cristina Roşca

01.09.2011, 17:09 1812

Retailerul de îmbrăcăminte C&A, unul dintre cei mai mari jucători din Europa, a deschis astăzi la Sibiu, în centrul comercial Shopping City cel de-al nouălea magazin al companiei pe piaţa locală.

Retailerul olandez, care în primii doi ani de prezenţă pe piaţă a deschis trei, respectiv patru magazine pe an, îşi accelerează astfel ritmul de extindere şi ascute lupta pe segmentul de modă, în acelaşi ani în care suedezii de la H&M au intrat pe piaţă. Astfel, după ce a deschis în prima parte a anului un magazin în centrul comercial Family Center din Botoşani, şi după ce azi a deschis la Sibiu, compania C&A are în plan să deschidă alte opt unităţi până la finalul anului.

După Sibiui vor urma oraşe precum Suceava, Focşani, Constanţa, Timişoara şi Craiova, potrivit lui Cristian Codrea, district manager al C&A România.

Retailerul, intrat pe piaţă în primăvara anului 2009 a deschis până în prezent magazine în oraşe din nordul şi nord-vestul ţării (Arad, Cluj, Baia Mare şi Botoşani), excepţie făcând Bucureştiul şi Buzăul.

C&A Moda Retail a realizat în 2009, ultimul an pentru care există informaţii, o cifră de afaceri de circa 33,2 milioane de lei (circa 7,9 mil. euro) şi un profit de circa 125.000 de lei (30.000 de euro), adică o medie de 2,6 mil. euro pe magazin, în condiţiile în care niciun magazin nu a prins mai mult de opt luni de funcţionare. Astfel, potrivit estimărilor ZF, cu şapte magazine operaţionale în 2010 compania ar putea avea încasări între 22 şi 27 de milioane de euro. Compania nu a publicat pe MInisterul de Finanţe rezultatele pe 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO