Companii

CA Immo a avut venituri din chirii de 33 mil. euro

CA Immo a avut venituri din chirii de 33 mil. euro

Autor: Cristina Cuncea

26.03.2015, 00:00 152

Portofoliul din România al austriecilor, format din pro­iectul Europolis Logistic Park, cinci clădiri de birouri din Bu­cureşti şi un proiect comercial de la Sibiu, a avut anul trecut un grad de ocupare de 92,2%, potrivit raportului fi­nanciar al companiei. Valoarea de piaţă a întregului portofoliu, care mai cuprinde şi terenuri, a fost eva­luat la 398 milioane de euro, în scădere cu 4% faţă de anul precedent.

CA Immo a finalizat în februarie vânzarea către grupul P3 a portofoliului de parcuri logistice din România (Europolis Logistic Park) şi Polonia, tranzacţie anunţată în toamna anului trecut. Tot anul trecut compania a vândut un teren de peste 8.000 de metri pătraţi din zona Barbu Văcărescu.

După aceste tranzacţii, investitorul mai deţine în România proiecte generatoare de venituri evaluate la 204 milioane de euro şi un portofoliu total de 298 milioane de euro.

CA Immo deţine clădirile de birouri Riverplace Semănătoarea, Bucharest Business Park, Europe House şi Opera Center.

Printre chiriaşii atraşi în clădirile CA Immo în ultima perioadă se numără grupul Flavours-Fratelli prin deschiderea un restaurant de 600 metri pătraţi în cadrul proiectului Bucharest Business Park din zona Piaţa Presei Libere şi firma de software Arnia, care îşi consolidează activitatea într-un spaţiu de 1.550 de metri pătraţi închiriat în clădirea de birouri Europe House din Piaţa Victoriei, ocupată în prezent în proporţie de 97%.

În Bucureşti CA Immo mai deţine un teren de 7.200 de metri pătraţi în zona Orhideelor, destinat unui proiect de birouri.

Alături de CA Immo, printre cei mai mari jucători din piaţa locală de birouri se află compania Globalworth, deţinută de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, grupul austriac Immofinanz, fondul sud-african din investiţii NEPI sau omul de afaceri Liviu Tudor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO