Companii

CA Immo a cumpărat acţiunile BERD în birourile Europe House şi River Place

Clădirea de birouri Europe House a intrat în portofoliul CA Immo în 2010, când austriecii au preluat compania Europolis. Foto: Silviu Matei

Clădirea de birouri Europe House a intrat în portofoliul CA Immo în 2010, când austriecii au preluat compania Europolis. Foto: Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

14.07.2015, 00:04 343

Grupul austriac CA Immo, care are mai multe clădiri de birouri în Bucureşti, cu o suprafaţă cumulată de circa 100.000 de metri pătraţi, a răscumpărat participaţiile minoritare pe care Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) le deţinea în mai multe proprietăţi din Europa de Est, printre care şi în cadrul clădirilor de birouri Europe House şi River Place din Bucureşti.

Valoarea totală a celor opt clădiri de birouri în cadrul cărora CA Immo a răscumpărat participaţii se ridică la 486 de milioane de euro şi în afară de Bucureşti, imobilele se mai regăsesc în Praga, Budapesta şi Zagreb. De asemenea, austriecii au mai cumpărat şi acţiunile BERD în cadrul a patru terenuri din Europa de Est, cu o valoare cumulată de 25 de milioane de euro.

BERD deţinea în cadrul acestor proprietăţi între 25% şi 35% din acţiuni, iar tranzacţia de preluare de către CA Immo, de circa 60 de milioane de euro, se va finaliza luna aceasta.

„Răscumpărarea acţiunilor de la BERD este în linie cu strategia noastră de a extinde participaţiile în cadrul clădirilor din oraşele pe care le considerăm de bază şi este un pas important în stimularea veniturilor noastre“, a afirmat Bruno Ettenauer, CEO al CA Immo.

Pe lângă River Place, de lângă staţia de metrou Petrache Poenaru (Semănătoarea), şi Europe House din Piaţa Victoriei, CA Immo mai deţine în Bucureşti clădirile de birouri Bucharest Business Park şi Opera Center.

CA Immo a finalizat în februarie vânzarea către grupul P3 a portofoliului de parcuri logistice din România (Europolis Logistic Park) şi Polonia, tranzacţie anunţată în toamna anului trecut. Tot anul trecut compania a vândut un teren de peste 8.000 de metri pătraţi din zona Barbu Văcărescu.

În Bucureşti, CA Immo mai deţine un teren de 7.200 de metri pătraţi în zona Orhideelor, destinat unui proiect de birouri, Orhideea Towers.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO