Companii

Căderea barilului începe să se simtă. Petrom discută intern un plan de restructurări, cu reducerea numărului de salariaţi

Căderea barilului începe să se simtă. Petrom discută...

Autor: Roxana Petrescu

15.02.2016, 00:07 14992

Afectată de căderea barilului de ţiţei, Petrom, a doua com­pa­nie din România, ia în calcul posibile restructurări atât de pro­iecte, cât şi de număr de salariaţi, pentru a face faţă vremurilor vo­latile care afectează toată industria de petrol şi gaze din lume.

„Având în vedere evoluţiile pieţei, acest proces de analiză a proiectelor este continuu şi ar putea duce, printre alte măsuri avute în vedere, şi la reducerea numărului de salariaţi. Însă nu se poate vorbi de un obiectiv numeric, ci de unul calitativ, respectiv re­zilienţa companiei într-un mediu de piaţă nefavorabil, men­ţi­nând totodată deschise opţiunile pentru revenire, în cazul îm­bu­nă­tăţirii contextului de preţ“, au declarat pentru ZF repre­zen­tanţii Petrom. La finalul lunii septembrie 2015, Petrom avea 16.200 de angajaţi.

Joi, 18 februarie, Petrom îşi va anunţa rezultatele financiare pe tot anul trecut, care ar putea aduce compania pe pierderi pen­tru prima dată de la privatizarea din 2004.

Nici acţionarul majoritar al Petrom, grupul austriac OMV, nu are o viaţă mai bună, în contextul căderii sectorului petrolier. OMV a anunţat vineri că va scoate la vânzare reţeaua de benzinării deţinută în Turcia, Petrol Ofisi, unde era cel mai mare jucător.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO