Companii

Cadou pentru şoferi: benzina şi motorina ajung la maximul anului pe fondul creşterii barilului de petrol

Cadou pentru şoferi: benzina şi motorina ajung la...

Autor: Roxana Petrescu

24.12.2016, 00:00 1586

Chiar dacă aproape tot anul carburanţii au rămas sub pragul de 5 lei pe litru spre bucuria şoferilor, finalul lui 2016 duce benzina şi mo­torina la maximul perioadei pe fondul revenirii pe creştere a preţului barilului de petrol.

Potrivit datelor colectate de ZF de pe site-ul Petrom, cel mai mare distribuitor local de carburanţi, în cursul zilei de ieri, la staţia de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu, un litru de benzină putea fi cumpărat cu 5,4 lei, în timp ce motorina costa 5,32 lei. Acestea sunt cele mai mari preţuri înregistrate anul acesta în contextul în care media de preţ pentru anul 2016, cel puţin până în acest moment, este de 4,92 lei pe litrul de benzină şi de 4,75 lei pe litrul de motorină.

Revenirea preţurilor la carburanţi vine în contextul în care şi barilul de petrol se tranzacţionează în prezent la maximul anului.

Preţurile mici la petrol au ajutat cererea de carburanţi, care anul acesta a crescut cu peste 5%, continuând tendinţa de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO