Companii

Câinii, pisicile şi peştii costă. Românii cheltuie într-un an 1,4 miliarde de lei pentru hrana şi îngrijirea animalelor de companie

 Câinii, pisicile şi peştii costă. Românii cheltuie...

Autor: Simona Tatu

21.12.2017, 00:07 575

Românii au cheltuit în acest an 1,4 miliarde de lei (322 mil. euro) pe hrana şi îngrijirea animalelor de companie, cifră care a crescut constant odată cu evoluţia numărului  atât al căţeilor, cât şi al pisicilor, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

În ultimii nouă ani, piaţa de produse pentru animalele de compania s-a dublat, de la 688 mil. de lei la 1,4 miliarde de lei. 

„Schimbarea ritmului cotidian, a valorilor şi a faptului că animalele sunt văzute ca membri ai familiei arată că stăpânii de animale sunt interesaţi mai mult de calitatea produselor, nu doar de cantitate. Creşterile se datorează îmbunătăţirii capacităţii de consum şi creşterii salariului minim în sectorul public şi privat“, spun reprezentanţii Euromonitor. 

Ei mai adaugă că 46% dintre gospodăriile românilor au câini, astfel că România se află printre ţările cu cea mai mare rată a gospodăriilor care deţin câini.

Situaţia poate fi explicată prin faptul că în România mai bine de jumătate din populaţie trăieşte în mediul rural, aceasta fiind cea mai mare pondere de la nivel de UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO