Companii

Calculul zilei: Care sunt cei mai mari consumatori de energie dintr-o casă şi ce scoţi din priză pentru a te încadra în cei 255 kWh pe lună pentru energia plafonată? Gospodăriile din România au cel mai mic consum de energie la nivel european

Calculul zilei: Care sunt cei mai mari consumatori de...

Autor: Roxana Petrescu

09.11.2022, 17:33 8241

♦ Gospodăriile din România au cel mai mic consum de energie la nivel european, cu o medie anuală de numai 1.500-1.700 kWh (125-142 kWh/lună), de zece ori mai redusă decât media gospodăriilor din Norvegia, de exemplu, după cum arată calculele ZF pe baza datelor ANRE şi alte surse disponibile.

Până în vara anului viitor, consmatorii casnici din România beneficiază de energie la un preţ plafonat de guvern, cu condiţia ca volumele consumate să se înscrie în anumite limite. Astfel, clienţii casnici care au un consum mediu lunar de 100 kWh, primesc energia la cel mult 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus. Cei care au un consum lunar de 255 kWh primesc energia la 0,80 lei/kWh.

Deşi cele mai multe gospodării din România se înscriu în acest plafoane, cei care depăşesc pragul de 255 kWh lunar pot scoate anumite electrocasnice din priză pentru a beneficia de preţuri plafonate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO