Companii

Calea ferată, între proiecte pe hârtie şi realitate: România a luat 800 mil. euro de la UE pentru studii de fezabilitate pe calea ferată. Polonia a luat 2,7 mld. euro pentru 24 de proiecte de îmbunătăţire a infrastructurii feroviare

Calea ferată, între proiecte pe hârtie şi realitate:...

Autor: Miruna Diaconu

04.10.2021, 00:07 397

♦ Ponderea transportului feroviar de marfă în total moduri de transport a fost de 12% în 2020, în timp ce transportul rutier a deţinut o pondere de 68% în România ♦ Pactul verde european vizează ca 75% din transportul intern de marfă să fie reorientat către transportul feroviar şi transportul pe căile navigabile interioare.

România a luat 800 milioane euro de la Uniunea Europeană pentru proiectare şi studii de fezabilitate prin programul Connecting Europe Facility (CEF) – granturi pentru transport pentru perioada 2014-2020, pe când Polonia a accesat 2,7 miliarde euro pentru 24 de proiecte de cale ferată.

România a accesat 800 milioane de euro pentru investiţii în infrastructura feroviară, însă, din cele şase proiecte pe care le-a iniţiat în perioada 2014-2020 prin programul CEF, patru dintre acestea fac referire la bani alocaţi proiectării şi studiilor de fezabilitate şi doar două proiecte vizează modernizarea unor căi feroviare deja existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO