Companii

Spre ce destinaţii noi din străinătate vor decola avioanele din România

Spre ce destinaţii noi din străinătate vor decola...

Autor: Mirabela Tiron

11.01.2015, 16:00 2767

În acest an de pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, pasagerii vor putea ajunge în destinaţii noi, precum Florenţa (Italia), Heraklion (Grecia), Stockholm (Suedia) şi Pescara (Italia), potrivit programului de zbor anunţat de companiile aeriene.

Dacă spre Florenţa zborurile vor fi efectuate din 29 mar­tie, cu o frecvenţă de operare de trei ori pe săptămână (marţi, joi şi duminică) de către compania aeriană cu capital româ­nesc Blue Air (cu 1,5 milioane de pasageri transportaţi anul trecut), spre celelalte destinaţii vor zbura avioanele com­paniei low-cost Wizz Air, cel mai mare transportator aerian de pe piaţa locală după numărul de pasageri.

Cursele spre He­ra­klion vor fi operate din 20 iunie, în timp ce zborurile spre Stock­holm şi Pescara vor fi efectuate din 27 iulie, potrivit da­telor transmise de oficialii companiei. Wizz Air este şi com­pa­nia care a pus cele mai multe destinaţii noi pe harta zborurilor în acest an, capacitatea de zbor a companiei de pe piaţa locală crescând cu 29% în acest an. Pentru 2014 oficialii companiei esti­mau un trafic de 3,8 milioane de pasageri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO