Companii

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere: Piaţa hotelieră este aşteptată să revină la nivelul din 2019. Anul trecut, veniturile pieţei au fost la circa 90%. În 2019, veniturile pieţei hoteliere au fost de circa 6,5 mld. lei, însă primul an al pandemiei a adus o scădere de aproape 50%

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere: Sezonul de vară are o constribuţie importantă în piaţă, iar problema plajelor încă nu e închisă.

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere: Sezonul de vară are o constribuţie importantă în piaţă, iar problema plajelor încă nu e închisă.

Autor: Miruna Diaconu

27.03.2023, 17:30 86

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, spune că piaţa locală este aşteptată, în acest an, să atingă nivelul din 2019, poate chiar să fie înregistrată o depăşire a cifrelor prepandemice.

„Ca număr de înnoptări, anul trecut, piaţa a atins circa 84% din anul 2019, iar veniturile au fost la circa 90% din nivelul prepandemic, asta şi pentru că au crescu preţurile, dar nu atât de mult. Anul acesta, vom ajunge, cu siguranţă, la nivelul din 2019, sperăm să îl şi depăşim“, spune Călin Ile.

Piaţa locală avea, în 2019, afaceri totale de aproape 6,5 miliarde lei, însă primul an al pandemiei a adus o scădere de aproape 50%, fiind astfel cel mai dificil an pentru industria hotelieră locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO