Companii

Camera de Comerţ şi Industrie atacă propunerile Finanţelor: “Măsurile de supraimpozitare anunţate de guvern se constituie într-o lovitură gravă la adresa stabilităţii economice a României, cu efecte puternic negative asupra companiilor”

Mihai Daraban, Preşedintele CCIR

Mihai Daraban, Preşedintele CCIR

Autor: Cristina Bellu

19.12.2018, 16:11 351

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) consideră că noile măsuri de supraimpozitare anunţate de guvern se constituie într-o lovitură gravă la adresa stabilităţii economice a României, cu efecte puternic negative asupra companiilor, atât de stat cât şi private, cu capital românesc sau străin.
 
“Modul intempestiv în care măsurile de supraimpozitare au fost anunţate, fără o dezbatere publică şi fără consultarea mediului de afaceri, reprezintă în sine un factor generator de instabilitate economică.”, spune Mihai Daraban, Preşedintele CCIR.

Comunitatea de afaceri din România se aştepta ca Guvernul României să sprijine dezvoltarea companiilor şi crearea de locuri de muncă şi nu să impună măsuri de supraimpozitare.
 
“Considerăm că lipsa acută de predictibilitate economică indusă de măsurile de supraimpozitare va afecta negativ dezvoltarea companiilor, planurile de investiţii şi implicit, crearea de noi locuri de muncă în România.”, adaugă Mihai Daraban.
 
Reprezentanţii CCIR solicită guvernului României să renunţe la măsurile de supraimpozitare şi să nu mute factura guvernării asupra companiilor înregistrate în România şi asupra angajaţilor lor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO