Companii

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a premiat Ziarul Financiar în cadrul evenimentului Topul Firmelor din Bucureşti

Topul Firmelor din Bucureşti a ajuns la ediţia a XXIX-a

Topul Firmelor din Bucureşti a ajuns la ediţia a XXIX-a

Autor: Alexandra Matei

07.10.2022, 00:05 158

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucu­reşti (CCIB) a organizat cea de a XXIX-a ediţie a Topu­lui Firmelor din Bucureşti, eveniment tradiţional pentru cea mai dinamică şi solidă comunitate de afaceri a ţării, cea din Capitală, iar în cadrul acestui eveniment, Ziarul Financiar a obţinut trofeul „Ioan V. Socec“. Editura Socec a fost, la 1870, prima casă de editură a ţării, iar Librăria Socec cea mai renumită librărie din România.

Dintre cele 156.777 firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2021, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 56.760 firme, în creştere cu 15,6% faţă de anul precedent şi au fost premiate 7.251 firme, plus 4,2%, comparativ cu ediţia precedentă.

Acestea se împart în şapte secţiuni şi anume servicii, comerţ, industrie, construcţii, cercetare-dezvoltare şi high-tech, turism şi agricultură.

„Remarc cu bucurie ca a crescut semnificativ gradul de performanţă şi eficienţă al companiilor bucureştene laureate. Astfel, cifra de afaceri cumulată a acestora s-a majorat faţă de ediţia precedentă cu 15%, atingând 96 mld. euro, în timp ce profitul din exploatare, în valoare de 9,6 mld euro, este mai mare cu 31% comparativ cu cel consemnat anul trecut“, a declarat preşedintele Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa.

De asemenea, a mai punctat acesta, mediul de afaceri al Capitalei este unul stabil, prin prisma faptului că 820 de firme, adică 11,3% din totalul premianţilor, s-au calificat pentru a primi Trofeul de Excelenţă pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziţii ale topului.

Totodată, Mihai Daraban, preşedintele CCIR, a subliniat necesitatea scăderii deficitului balanţei comerciale.

„Cred că trebuie să ne axăm pe atragerea de investiţii în producţia de bunuri de larg consum şi pe reducerea dependenţei de importuri“, a declarat el.

Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2021, în cadrul evenimentului au fost decernate trofee de excelenţă companiilor care în ultimii cinci ani s-au clasat pe primele trei poziţii în competiţia elitelor, precum trofeul „George G. Assan“, pentru „Brandul românesc al anului“ companiei Aaylex One SA, pentru brandul CoCoRiCo, dar şi o serie de premii speciale unor companii multinaţionale şi cu capital autohton, precum şi unor instituţii de presă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO