Companii

Camioanele lui Lazar duc Duster in Europa de Vest

22.03.2010, 23:11 65

Automobile Dacia a demarat exporturile pentru cel mai nou modeldin gama, SUV-ul Duster, zeci de unitati fiind transportate zilnicde compania locala Hoedlmayer Lazar, din grupul antreprenoruluiroman Ion Lazar care detine unul dintre cei mai mari transportatorilocali - International Lazar. Hoedlmayer Lazar este unjoint-venture realizat cu operatorul de servicii logistice austriacHoedlmayer.

Potrivit reprezentantilor Dacia, sunt livrate zilnic pentrupietele de export, unde se realizeaza 85% din vanzarile marcii,intre 150 si 300 de unitati.

"Este vorba de perioada de prelansare si aprovizionam acumdealerii din Franta, Germania, Italia. S-a lucrat foarte mult lalansare si am intampinat si dificultati. Am ajuns pe Coasta deAzur, cand totul a fost blocat de ninsoare, dar celula de criza areusit sa trimita camioanele", a declarat Ion Lazar. Pe rutaPitesti - Ramnicu Valcea - Sibiu - Arad pot fi observate si lafinal de saptamana mai mult de 10 camioane Lazar incarcate in mediecu 8 modele Duster.

Pentru transportul Duster mai lucreaza pe langa Hoedlmayer Lazarsi companiile Gefco, care transporta pe calea ferata, germanii dela Willi Betz, austriecii Lagermax si compania franceza STVA, carerealizeaza trensporturi rutiere. Productia zilnica pentru Duster aajuns la 250 de unitati, circa 20% din cele 1.350 de automobileDacia asamblate in fiecare zi la Mioveni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO