Companii

Canadienii detin 900 de apartamente in Bucuresti si Brasov

15.10.2008, 18:32 48

Compania Topo Capital, controlata de catre canadianul Michael Topolinski si fratele sau, a cumparat in ultimii doi ani peste 900 de apartamente in 14 ansambluri rezidentiale din Bucuresti si Brasov aflate in stadii incipiente de dezvoltare, pe care intentioneaza sa le vanda la un pret mai mare cu aproximativ 20%.

"Investitia totala in aceste apartamente este de aproximativ 130 de milioane de euro, din care fonduri proprii sunt 25 de milioane de euro, ai mei, ai fratelui meu si ai unui grup de investitori canadieni. Valoarea de piata a apartamentelor o estimam la 160 de milioane de euro, bazandu-ne pe preturile actuale de vanzare din piata. Nu vom vinde apartamentele mai scump decat o fac dezvoltatorii in prezent", a declarat Topolinski.
Locuintele din Bucuresti se afla in ansamblurile Cosmopolis, Rose Garden, Primavara, Citadella, Green Lake, FeliCity, Blue Tower, Quadra Place si alte patru ansambluri ale dezvoltatorului australian South Pacific, in timp ce in Brasov Topolinski detine apartamente in Seasons Residence. Preturile locuintelor pleaca de la 70.000 de euro pentru o garsoniera in ansamblul rezidential Primavara din Ghencea.
Compania a amenajat un showroom de prezentare a proiectelor sub brandul Benevo Homes Store si intentioneaza sa cumpere si alte apartamente. Topo Capital nu este singurul investitor specializat in achizitia de apartamente off-plan, norvegienii de la Romania Invest avand un portofoliu de dimensiuni comparabile in proiecte din Bucuresti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO