Canadienii de la Esquires Coffee intră în România printr-un joint venture cu un fost francizat Gloria Jean’s. „Avem planuri să deschidem 45 de cafenele în următorii 5-6 ani. Mergem atât cu deschideri de la zero, cât şi cu afilieri ale unor unităţi deja existente.“

Secțiune susținută de Medlife Logo

18 dec 2017 Autor: Cristina Rosca

Esquires Coffee este un jucător de pe piaţa de cafenele prezent în Marea Britanie, Canada, Irlanda, Orientul Mijlociu, Australia şi Asia. Începând cu acest an compania a intrat pe piaţa din Portugalia şi România şi are în plan să pătrundă şi în Polonia. În România, lanţul de cafenele fondat în 1993 în Canada intră printr-un joint venture între com­pa­nia-mamă şi antreprenorul Cristian-Ştefănescu. În Europa, lanţul de cafenele a venit în 2000 şi a pariat întâi pe Marea Britanie şi Irlanda, pentru ca acum să se extindă pe alte pieţe. Momentan există peste 130 de unităţi, potrivit datelor existente, însă expan­siunea continuă.

„Avem planuri să deschi­dem 45 de cafenele în Româ­nia în următorii 5-6 ani. Mergem atât cu deschideri de la zero, cât şi cu afilieri ale unor unităţi deja existente“, spune Cristian Ştefănescu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.12.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Read this article in english on www.ZFenglish.com
Cuvinte cheie:
Canadieni
, Esquires Coffee
, joint venture
, francizat
, Gloria Jean’s
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide