Companii

Când piaţa tradiţională e mai puternică decât brandul străin de retail: Auchan a închis restaurantul de la Obor la mai puţin de un an de la deschidere

Când piaţa tradiţională e mai puternică decât...
03.05.2022, 07:40 517

Grupul francez Auchan, cunoscut în special pentru operaţiunile sale de retail, a închis restaurantul La Masă de la parterul complexului comercial Bucur Obor. Această unitate a fost deschisă în urmă cu mai puţin de un an, în urma unei investiţii de 1 milion de euro.

În acelaşi centru comercial, doar că la subsol, francezii au şi un supermarket, acesta fiind în continuare funcţional. Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Auchan nu au răspuns solicitării ZF privind motivul pentru care au luat decizia închiderii restaurantului. În România, retailerul francez a deschis primul restaurant acum circa trei ani, în Baia Mare şi l-a amplasat în galeria comercială a hipermarketului Auchan.

Restaurantul din Bucur Obor a fost primul din Bucureşti şi al doilea al grupului în România. Reprezentanţii companiei nu au comunicat dacă mai există vreun astfel de local astăzi. După închiderea La Masă, Bucur Obor nu mai are nicio ancoră pe zona HoReCa, ci doar covrigării ori patiserii. În spaţiul în care timp de aproape un an a funcţionat restaurantul deschis de Auchan, anterior, a existat un McDonald’s care a fost închis în 2016, după aproape două decenii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO